Pečení

Skořicové šneky s pomerančovou kůrou

Když je zima a sychravo, úplně cítím to teplo sálajícího krbu, horkou čokoládu a k tomu skořicové šneky s pomerančovou kůrou.

A jestli je milujete tak jako já, není nic lehčího než….

Smíchat 250 g celozrnné špaldové mouky, 250 g hladké špaldové mouky. Nechat rozpustit 80 g másla, k němu přilít 220 ml mléka a přisypat 70 g třtinového cukru a špetičku himálajské soli. Trošku promíchat s moukou, vsypat sušené droždí a nechat vzejít kvásek. Přidat jedno šťastné vejce a vše promísit. A nechat kynout. Zatím smíchat 50 g másla pokojové teploty a 35 g třtinového cukru se skořicí a ke skořici nastrouhejte trochu čerstvé pomerančové kůry v bio kvalitě.

Po vykynutí vyválejte obdélník, skořicové máslo na něj namažte, zabalte, nakrájejte, nechte znovu trochu nakynout a dejte péct dozlatova…

Budete potřebovat:

na těsto - 250g celozrnné špaldové mouky a 250g hladké špaldové mouky, 80g másla, 220ml mléka, 70g třtinového cukru, špetičku himalájské soli, sušené droždí

šťastné vejce - Pokud z nějakého důvodu nemůžete použít vejce, místo něj smíchejte 50ml vody s lžící psyllia a nechte chvilku nabobtnat. Používám často a funguje perfektně.


na náplň50g másla, 35g třtinového cukru se skořicí, pomerančovou kůru v bio kvalitě


Lívance s bezinkoládou a čerstvým ovocem

Kynuté lívance, jak ze starých příběhů. Nikdy jich není dost, a proto dělám vždy dvojitou dávku.

Budete potřebovat:

700 ml vlažného mléka

200 g celozrnné špaldové mouky

200 g hladké špaldové mouky mouky

1 šťatné vejce - Pokud z nějakého důvodu nemůžete použít vejce, místo něj smíchejte 50 ml vody s lžící psyllia a nechte chvilku nabobtnat, používám často a funguje perfektně.

50 g třtinového cukru

špetka himalájské soli

droždí

Nejdříve si připravíme kvásek z trošky vlažného mléka, trošky špaldové mouky a trošky cukru – vše smícháme a necháme objevit bublinky. Poté všechny přísady včetně kvásku smícháme dohromady a necháme hodinu kynout. Na palačinkovači osmahneme lívance, zdobíme bezinkovou marmeládou, zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.

Ať Vám chutná


Crepes de lilas 

Hezký večer, pokud přemýšlíte co zrovna vykouzlíte zítra k snídani, mám pro vás připravený receptík na kouzelné palačinky, které si zamilujete.

Na těsto smíchejte metličkou 1 šťastné vejce, 250 ml mléka, přisypte 1 lžíci třtinového cukru, trochu soli a 140 g hladké špaldové mouky.

Palačinky osmažte na kapce ghíčka, pomazejte šeříkoládou nebo-li šeříkovou marmeládou či jinou Vám lahodící marmeládou, přeložte.

Ozdobte vyšlehaným tvarohem se zakysanou smetanou, maracujou a květy šeříku.

Ať vám chutná


Vytvořte si webové stránky zdarma!